ZVK De Rut vs Team Ambiance

vs
23/02/2015
Score: 9 - 1

Match Report

Memento

Maandag 21.00 uur. Wanneer we bij de scheidsrechter kwamen voor de wedstrijd, konden ze De Ruft noemen, jawadde.   We zijn op bezoek bij De Rut, spelen enkele plaatsen hoger.  In de heenronde nipt 1-0 gewonnen (toen wisten we nog hoe dat dat ging), nu staan we hier met net genoeg spelers om aan een wedstrijd te beginnen.  Ziek, andere sportieve bezigheden, gekwetst…Noem het op en een speler van Team Ambiance zal het allicht wel hebben.  Dus daar staan we dan met vijf, we zitten met zo een gevoel van ‘hier gaan we klop krijgen’. En toch, we gedragen ons als een goeie spelers en kruisen onze vingers, een mirakel ? No way, niks mirakel, gewoon Team Ambiance, dat zijn wij, te nemen of te laten. Ze hadden het al rondgebazuind in Eppegem, ‘t zal nie gemakkelijk worden, nie onderschatten die mannen uit Leest …

En ze hadden gelijk ! We moeten dat kunnen toegeven. Aah jaa, als ze gelijk hemme dan hemme ze gelijk ! Vanaf de eerste minuut hebben we laten zien wat er in onze marge zat. En da viel tegen voor De Rut.  De eerste minuut, de aftrap, pass naar Bjorn, die past naar Kevin, die geeft de bal door aan Jens, BAM, 0-1.

Daarna wist De Rut met wie ze te doen hadden en geven ze serieus van katoen. Gelijk opgaan tot het einde en dan erover, met of zonder de hulp van de arbiter, met of zonder de hulp van de bouwheer van deze veel te lage sporthal. Verliezen zouden we.

We gaan rusten met 2-1, dat is maar 1 goaltje verschil.

In het voetbal verwijst men dikwijls naar “de twaalfde man”, de stem van de supporter, die juist dat tikkeltje meer geeft om de ploeg een onwaarschijnlijk redbull gevoel te geven. Bij ons,bij Team Ambiance, spreken we over “de zesde vrouw”, los van alle andere supporterskreten en hooligangeluiden, geeft ze het ritme en de sfeer aan. In Eppegem misten we dat stemgeluid, dat timbre, dat ons nét dat beetje meer kon geven.

We horen ze graag, ambiance in de zaal !

Uiteindelijk werd het 9-1, de vermoeidheid sloeg genadeloos toe, tongen werden uit de mond gehangen.

Niks aan te doen, al zal het niet gelegen hebben aan de mannen van Team Ambiance.

Volgende week woensdag is er weer een zware wedstrijd want dan is het tegen de zesde in de reeks: ZVC Bras…Holy Crap

Lineup

2. Werner DietensRed Card
7. Bjorn SluytsRed Card
109. Jens MaertensGoalRed Card
10. Kevin VerbeeckAssistRed Card
1. Jurgen VrankenRed Card

Subs