Team Ambiance vs Den Derden Helft

vs
14/01/2015
Score: 4 - 1

Match Report

La vita è bella

Wij waren beter, wij waren beter, wij waren beter …    thuis gebleven ! (zangkoor van Den Derden Helft).
Het resultaat van deze match was niet de enige onbekende in deze wedstrijd.  Het was geleden van 2011 toen we deze ploeg competitiegewijs tegen waren gekomen en toen wonnen met het nodige verschil.  Maar het zou deze keer wel eens erg close kunnen worden.  Team Ambiance moest winnen om hun ambitie van de top-5 waar te maken, Den Derden Helft moest eveneens winnen om van die vervelende dertiende plaats weg te geraken.
Nog een onbekende in deze wedstrijd.  Vandaag waren we De Coninck te rijk, want er zat officieel een nieuwe terreinverantwoordelijke op de bank van Team Ambiance…We wensen haar veel succes toe met dit zootje ongeregeld…
De wedstrijd dan…op het randje, maar niemand had durven voorspellen, met uitzondering van enkele gekken die af en toe een pronostiekje invullen, dat het tijdens de eerste helft 0-1 zou worden. Team Ambiance speelde tijdens die eerste helft sloom, slordig, kortom: de pit ontbrak.  0-1 dus, tegen een ploeg waar ze toch makkelijk mee moeten kunnen.  Maar tijdens de rust sprak de kapitein en de coach een woordje en dan zijn ze er voor gegaan.
In die eerste minuten van de tweede helft liep het nochtans gelijk op, spanning bouwde op en dan gebeurde het: bam, 1-1 en niet veel later 2-1, goals dankzij De Boeck en Verbeeck.
Zenuwen die moeilijk onder controle te krijgen waren, het “Zen” moment, de coach deed zijn uiterste best om de rust erin te houden. En toen kwam Arne nog een keer, zomaar vanop de kant, even op het plein, glimlach, concentratie, bal aanname, langs de doelman, punt, en die 3-1 was binnen.Daarna liep het iets vlotter, alhoewel onze foutenlast zich begon op te stapelen, maar gelukkig was er Den Derden Helft die de gespaarde conditie reeds verspeeld hadd en vanop hun hoopje moesten toekijken hoe onze leeuwen hen afmaakten. Het verschil werd groter. Wij waren goed en kregen meer dan verdiend die twee punten.
En ook in die laatste minuten gaven onze Ambiancers alles wat ze in petto konden hebben. Niets kon hen nog tegenhouden. Ook de 4-1, de zekerheid werd gescoord.  Want we wisten, als ze 3-2 maakten, bestond de kans er in dat ze ergens diep in longblazen een tweede adem vonden.  Voor Hilde, onze andere terreinverantwoordelijke, was het duidelijk een kruk te ver, zo een overwinning durfde ze zelfs niet van dromen en van dolenthousiasme schoof ze bijna de ‘nieuwe’ van de bank…Ja, twee terreinverantwoordelijken op één bank, het is me wat…
Intussen, beste supporters, staan we terug te pronken op een gedeelde zesde plaats en dat hebben we niet zomaar gekregen, dat hebben we verdiend, daar zijn we voor gegaan ! Men weze gewaarschuwd : Resistance is futile !!

MVDM:

Arne De Boeck
Number11
NameArne De Boeck
Birthday13/06/1974
Age43
Season2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018
PositionAanvaller
Appearances70
Goals88
Assists68
Gele kaarten1
Man van de match265
Joined01/09/2008
Hometown Zemst

Profile

Palmares:

2008-2009: begint bij Team Ambiance

2008 – 2009: Topschutter

2009 – 2010: Topschutter

2010-2011: Topschutter (35)

2011 – 2012: Topschutter

2012 – 2013: Super-Assist

2013 – 2014: Super-Assist

2014 – 2015: Super-Assist (18)

2015 – 2016: Super-Assist (17)

 

Lineup

101. Danny Verbeemen
2. Werner DietensAssist
133. Glenn Aerts
7. Bjorn Sluyts
109. Jens MaertensAssist
10. Kevin VerbeeckGoalAssist
11. Arne De BoeckGoalGoalGoalAssistRed Card
13. Yannick Dietens

Subs