ZVK Bras vs Team Ambiance

vs
23/10/2014
Score: 3 - 2

Match Report

The Matrix

Yes, we could ! Bij aanvang van elke competitie worden er pronostieken gemaakt over de kanshebbers, de middenmotor en dalers. En dan zijn we het eens over de favorieten in onze reeks, die spelen voor de kampioenstitel : Kommarop, Gotcha United en ZVC Bras. En laat het nu juist die laatste zijn waar we donderdag naar toe trokken. We hebben net De Rut goed verteerd, maar ZVC Bras, das andere koek.Het is altijd fijn dat we kunnen rekenen op een hele resem supporters die de verplaatsing mee maken (of waren dat écht allemaal tenissers?) En dan krijg je van Brasse bestuursleden de vraag of wij altijd met zovelen zijn, waarop het simplistische antwoord volgt : vandaag zijn er nog veel thuis gebleven … ZVC Bras, eerlijk : we waren er niet gerust in en dan bedoel ik met “we” de spelersbank. Ze hebben ambitie, ze hebben nog geen enkel punt thuis verloren dus ge weet dat het niet makkelijk zal worden.Het eerste kwartier is daar getuige van, maar hier onmiddellijk bij vermelden dat Jens zich fysiek niet volledig in orde voelde. We keken al snel tegen een 1-0 achterstand in een zaal waar zelfs The Joker himself vrij psychedelisch van wordt. Maar het bleef wel ‘maar’ 1-0 tegen een ploeg die duidelijk langer samenspeelt dan vandaag.
En, we zijn gerust, we kunnen nog een paar jaren verder, met spelers van eigen bodem.  ZVC Bras heeft het moeilijk gehad en wij ook. Zowel fysiek als tactisch was het zoeken naar die “straat” aan de overkant, was het verdedigen of barsten, het was een spel van gaan, en niet minder dan dat ! En ons spelers hadden hun pillekes bij, regelmatig slikken of muntjes zuigen tegen de zere keel van al dat roepen. Wanneer je als lezer een gevoel wil krijgen hoe het er ter plaatse aan toe ging, dan verwijs ik graag naar de uitslag. Arne maakt er in de tweede helft 1-1 van en dankzij Kris komen we zelfs voor.  Een mooie voorzet van Jens: 1-2.  Op het einde van de wedstrijd gaat het naar een apotheose, dan zijn de adrenaline stoten rond de halloween periode, daar weinig mee vergeleken …Het waren niet de zenuwen die ons hebben doen wankelen, het was dat beetje meer foutenlast, want anders hadden we die twee punten mee naar Mechelen genomen. Het zal niet lang meer duren en we zien onze coach Danny terug langs de lijn, terug zijn samba pasjes doen, net zoals vorig seizoen, swingend en heupwiegend met in gedachten een taktiek voorbereiden naar die volgende wedstrijd toe.  Oh ja, het werd 3-2 uiteindelijk…

Maar volgende week staan we er weer, tegen De Tramaleirs en die mannen zijn al gewaarschuwd: “Oh, come on! There’s always something to learn. Let’s start with ‘Getting Your Ass Kicked 101.’”

Lineup

2. Werner Dietens
133. Glenn Aerts
155. Kris van den EyndeGoal
7. Bjorn Sluyts
109. Jens MaertensAssist
11. Arne De BoeckGoal
1. Jurgen VrankenRed Card
141. Ken Aerts
123. Tom Lammar

Subs