Team Ambiance vs ZVC Turbo

vs
03/09/2014
Score: 6 - 3

Match Report

The Good, The Bad and The Ugly

Woensdag 3 september, 20.50 uur.  Eén voor één komen ze binnen, allemaal smachtend naar de geur van versgewassen shirtjes, proper-opgeplooide shorten, kousen die heel netjes tot een halve knuppel geplooid zijn, voetballen die nog strak staan….Het zaalvoetbalseizoen kan weer beginnen.  Het was een zeer blij weerzien, zo om 20.52 uur in de kleedkamer.  Hier en daar leek de kleedkamer wat voller door wat zomerkilootjes hier en daar maar daar konden we ons niks van aantrekken…De sfeer die er was op het einde van het seizoen heeft de zomer moeiteloos overleeft, zoveel was duidelijk.

Dan begint hier en daar toch, tussen de koetjes, kalfjes en straffe vakantieverhalen door, af en toe de naam ZVC Turbo te vallen.  Een ploeg waar we in het verleden al eens wat moeilijkheden mee hebben gehad.  Turbo, een ploeg die weet waar ze staan en zich nooit zomaar gewonnen geeft.  Met de wetenschap dat Team Ambiance nog nooit, 6 seizoenen lang, haar openingswedstrijd heeft kunnen winnen.  Het gaat een spannende match worden.  Zoals gezegd, zonder kapitein (nog steeds gekwets) én zonder coach en dat op de allereerste wedstrijd.

In de eerste minuten was het voor beide ploegen nog wat zoeken en aftasten.  Maar na 10 minuten vond Maertens dat het genoeg was geweest en poeierde, op aangeven van Dietens, de eerste tegen de netten…Wat een droomstart.

ZVC Turbo komt stilletjesaan ook in de wedstrijd maar zo ook onze doelman.  Verbeemen, er weer bij na een lange blessure, heeft duidelijk geen last meer van de achillepees en haalt er heel wat ballen uit.

Vijf minuten na de eerste goal, kunnen we nogmaals wildenthousiast onze armen in de lucht werpen, want ook De Boeck maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen.  De kop is eraf!

Daarna komt een gedreven ZVC Turbo opzetten en zij proberen de wedstrijd weer in handen te namen.  Door die wilskracht heerst er even wat chaos bij Ambiance en krijgen we 2-1… De wedstrijd is nog zeker niet gedaan.

In het voetbal kreeg Raymond Goethals de bijnaam “De Tovenaar”, die hebben we nu ook in het zaalvoetbal… Als ze het zelf niet doen, zal ik helpen moet Sluyts gedacht hebben.  Zijn rechtervoet ging plots een eigen leven leiden en hocus, pocus, paf: de 2-2 stond op de bordjes, own goal voor de Sluyts…

Zo gingen we ook de rust in…

Tweede helft, meer van hetzelfde laken een broek, de wedstrijd bleef erg gelijkmatig op gaan en dit zeker dankzij Verbeemen.
Die van ZVC Turbo hoopten sterk op de rechtervoet van Sluyts, maar die durfde niet meer.

Dan moest Team Ambiance er zelf maar iets aan doen en 8 minuten na het fluitsignaal scoorde Maertens zijn tweede van de avond.

Van al dat abracadabra raakte ZVC Turbo wat in de war waardoor Ambiance kon profiteren.  Dankzij Jens (een hatrick) en De Boeck (ook een hatrick) werd het uiteindelijk 6-3.

En dan blijkt weeral, ondanks de pauze van twee maanden, die sterkte, dat samenspel, die spirit van de jongens van Team Ambiance, zwaar aangemoedigd door de terreinverantwoordelijke.  In die laatste tien minuten alles geven, tot aan het gaatje, en winnen.  En dat hebben ze gedaan vandaag!  Dikke proficiat, de eerste 2 punten van het seizoen zijn binnen.  We staan mee aan de leiding…Maar de weg…die is nog lang!

  • Let’s put a smile on that face!”

Man van de Match:

jens
Number109
NameJens Maertens
Birthday07/05/1990
Age29
Season2011-2012, 2013-2014, 2014-2015
PositionAanvaller
Appearances39
Goals50
Assists20
Gele kaarten0
Man van de match113
Joined01/09/2013
Hometown Sint Katelijne Waver

Profile

Palmares:

2011-2012: begint bij Team Ambiance

2012-2013: stopt bij Team Ambiance

2013-2014: maakt comback bij Team Ambiance

2014-2015: Topschutter (30 goals)

2016 – 2017: stopt bij  Team Ambiance

Lineup

101. Danny Verbeemen
2. Werner DietensAssist
7. Bjorn Sluyts
109. Jens MaertensGoalGoalGoalRed Card
11. Arne De BoeckGoalGoalGoalAssistAssist
141. Ken Aerts

Subs