Maeschester United FC vs Team Ambiance

vs
18/05/2017
Score: 8 - 12

Match Report

The Ambiance Runner

Dat deze match belangrijk was, was te zien aan de opkomst.  Sinds lang zaten we nog eens met drie wissels op de bank.  Geen kritiek, zeker niet.  De beweegredenen om toch te komen voetballen waren geweldig.  Glodi, ondanks een kwetsuur aan de ribben stond op het veld.  Verbeeck die wachtte tot de vrouw om 21.30 uur thuis was, was present. Sluyts, die 4 jaar getrouwd was op de matchdag, legde al zijn overtuigingskracht (en enkele to-do lijstjes) in de weegschaal om eveneens op het veld te staan.  Yannick, die om 05.00 uur op moest om te gaan werken, bleef voetballen tot het einde en ging pas om 23.45 uur huiswaarts.  De rest was er gewoon ;-)

Veel toewijding, dat was er te zien op het veld.  Logisch, want als we deze wedstrijd zouden winnen, dan waren we zeker van onze derde plaats.  Die derde plaats geeft recht op een plaatsje in eerste klasse volgend seizoen.  En willen we dat niet allemaal in ons debuutjaar in de LZV-Cup.  Jaaaaren in Liga Zemst was plaats 7 al een overwinning en nu, in 2017, hebben we de kans om voor de eerste keer in de Ambiance-geschiedenis te promoveren.
En een belofte: als we wonnen, mocht Julie, die elke week trouw op de bank zit en alles bij houdt wat er tijdens de wedstrijd gebeurt, volgende week mee voetballen in een echt shirt in een echte wedstrijd.

De wedstrijd begon op een gezapig tempo.  Er werd wat heen en weer getikt maar MaeschesterUnited ging zich niet zomaar gewonnen geven.  Want als zij wonnen, was er ook nog een kansje dat ze mochten promoveren.

Ondanks de inzet werd er niet op het scherp van de snee gespeeld.  Maeschester kwam weliswaar voor maar de Ambiance Runner schoot in gang.
Julie had haar werk.  Ze moest doelpunten noteren van Steffens, Verbeeck, De Boeck, Dietens Jr. en Sluyts.   Assists kwamen ook van alle kanten: Verbeeck, Dietens Sr., Steffens, Dietens Jr. en Glodi zorgden er voor dat er kon worden gescoord.

Ook De Boeck zorgde voor enkele opmerkelijke momenten: zijn eerste own goal werd genoteerd en hij bewees ook dat 40-plussers nog steeds al schuivend en vallend een goal kunnen maken.  Ook Steffens noteren we voor een prachtgoal, begonnen met een pracht van een voorzet door Dietens Sr.

Maar het belangrijkste was er om 23.00h.  Toen de kookwekker aangaf dat het tijd was, drong het pas door: WE GAAN NAAR  EERSTE KLASSE en dat mag best eens geroepen worden.

Forza Ambiance!!!

Nog twee wedstrijd resten er ons om het seizoen te beëindigen en dan kunnen we ons begonnen voorbereiden om bij de ‘grote jongens’ te gaan shotten.

Lineup

2. Werner DietensAssistRed Card
5. Glodi Mabiala Mendez Da SilvaAssistRed CardRed CardRed Card
7. Bjorn SluytsGoalRed Card
10. Kevin VerbeeckGoalGoalAssistAssistAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
11. Arne De BoeckGoalGoalGoalGoalAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
13. Yannick DietensGoalGoalAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
114. Niels SteffensGoalGoalGoalAssistAssistAssistAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
22. Erwin VandenbrandeRed CardRed CardRed Card

Subs