AC Malin vs Team Ambiance

vs
10/03/2017
Score: 4 - 5

Match Report

Catch Me If You Can

Het is was de eerste mooie lente-avond van het jaar.  We speelden op verplaatsing en mochten onze talenten tonen in de warme sporthal van het mondaine Hofstade.

Onze tegenstander: AC Malin.  De eerste van de reeks, nog geen enkele wedstrijd verloren (en ze hebben er ondertussen toch al 17 gespeeld) en in de heenmatch 5-6 tegen verloren, een nipte dus.   Maar ondertussen is het seizoen weer wat verder geëvolueerd en zijn er spelers weer wat beter op elkaar ingespeeld.

Iets later dan aangeduid op de wedstrijdbladen, begon de wedstrijd.  Yannick, Werner, Bjorn, Arne, Steffens en Jurgen begonnen aan de wedstrijd.  Iets voor het einde van de eerste helft arriveerde Glodi nog om ons te versterken.

We begonnen niet slecht, we speelden zelfs goed mee maar het was duidelijk dat AC Malin de betere ploeg was.  Zij kregen meer kansen dan Ambiance en een hele goeie Vranken zorgde er voor dat de 0-0 zeer lang op het bord bleef staan.  De man die ons het eerste kwartier heeft rechtgehouden, heet Vranken, dat mag duidelijk zijn.  Uiteraard kon Team Ambiance enkele kansen uit de wacht slepen, maar zij gingen ofwel over en naast het doel of zat de doelman er tussen.

Een kleine fout in de verdediging echter zorgde er voor dat de 1-0 een feit was en de ban leek gebroken: zowel bij AC Malin die vrank en vrij konden voetballen en bij Team Ambiance die een beetje het gevoel kregen van: ‘dit hadden we uiteraard zien aankomen’.

Na de 1-0 volgde ook de twee en de drie-nul.  Niet helemaal met huid en haar opgegeten maar het begon er toch op te lijken.  Ondergetekende was zelfs in gedachten al bij het verslag en maakte de opmerking dat dit sinds zeer lang zou zijn dat Team Ambiance niet meer kon scoren in een wedstrijd.

Voor AC Malin leek de buit al binnen.

De tweede helft werd afgeroepen.  Kwam het doordat Glodi mee kwam voetballen?  Hadden we ergens plots een soort geloof gehaald of was het een slechte wissel op een slecht moment van AC Malin, het maakt niet uit maar wat we zeker weten was dat Arne, op aangeven van Glodi zijn 24ste van het seizoen tegen de netten kon prikken.  De uitgelatenheid van Team Ambiance was groot, net alsof we net de match hadden gewonnen.  3-1 tegen de eerste: het was een uitslag om thuis mee te komen.

Maar wat bleek: die goal gaf ons blijkbaar vleugels.  Iets later kon Arne ook de tweede van de avond maken, deze keer op aangeven van Yannick.  3-2.  Team Ambiance begon er zo waar in te geloven.  Het volgende doelpunt zou allicht veel uitmaken.  En we hadden het geluk aan onze zijde.  Enkele minuten later mocht ook Yannick zijn doelpuntje meepikken, dankzij Steffens met een prima voorzet.

3-3, we spelen zowaar gelijk.

Nu moesten we onze kopkes er bij houden…We zouden de match volledig kunnen doen kantelen.  Een herhaling van het vorige doelpunt bracht ons op 3-4.

Maar onze euforie was van korte duur.  Het is niet voor niets dat twee spelers van AC Malin in de topschuttersstand aanvoeren in de reeks.  En ze maakten 4-4.

Verdekke, dat is jammer.

Maar dat was zonder Steffens gerekend die op zijn eentje de gehele AC Malinese verdediging op een hoopje speelde en zo helemaal op zichzelf zorgde voor de complete euforie bij Team Ambiance: 4-5.

De eerste verliesmatch van AC Malin.  Het is al de tweede keer dat Team Ambiance dit flikt, want eerder op het seizoen zorgden zij ook voor de eerste nederlaag van Pivobon.

Zo komt Team Ambiance op een haalbare kans om nog in de top 3 te raken en zo toch promotie te maken naar de Eerste Klasse.  Maar dan moet er wel gewonnen worden, zoveel is zeker.  Maar Ambiance draait goed, dus we mogen er van uitgaan dat we in elk geval een beetje mogen hopen… Hoop doet leven, zei een Vlaamse zanger ooit.

We zullen zien!

Lineup

1. Jurgen VrankenRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
2. Werner Dietens
5. Glodi Mabiala Mendez Da SilvaAssist
7. Bjorn Sluyts
11. Arne De BoeckGoalGoalRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
13. Yannick DietensGoalGoalAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
114. Niels SteffensGoalAssistAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card

Subs