Team Ambiance vs Eendracht Pintelier

vs
07/09/2016
Score: 4 - 5

Match Report

Some Like It Hot

De eerste wedstrijd van het seizoen…Het voelt echt aan als de eerste schooldag: die blije, gebruinde gezichtjes, het hartelijk weerzien van het hele team, vertellen hoe de vakantie was geweest en ook een beetje zenuwachtig want dit seizoen treden we aan in een nieuwe competitie… We gingen na 8 jaar Liga Zemst naar LZV-Cup, een Liefhebbersverbond.  Dus het was niet alleen de eerste schooldag, nee, we zaten op een nieuwe school…hoe spannend kunt ge het maken…

Onze tegenstander was Eendracht PinteLier, een ploeg uit…tja…Lier dus.   Vooral grote jongens en dat bedoel ik letterlijk.
We waren nog nooit zo snel klaar want deze Liga werkt zonder wedstrijdblad, zonder scheidsrechter dus als de administratieve flauwekul konden we achterwege laten.  Wat maakt dat er ontspannender naar de wedstrijd kan worden uitgekeken want geen terreinverantwoordelijke meer nodig, afvragen of er uberhaupt een scheidsrechter is, de centen en het drankje voor de scheidsrechter enz…Niks van dat alles: kleren uit, shirt aan en we kunnen beginnen.

Het eerste fluitsignaal, daar konden we lang op wachten (gezien er geen ref en ook geen bijbehorende fluit is) dus trokken we de wedstrijd eigenhandig op gang.

Met twee nieuwe spelers in de rangen, is het altijd nog even zoeken, maar dat ging deze keer erg vlot.

Eerst een beetje aftasten totdat Steffens als vanouds zijn eerste van het seizoen binnentrapt.. Een mooi begin, dat kunnen we wel zeggen.
De gelijkmaker voor Eendracht Pintelier was een cadeautje van Sluyts.  Hij speelt de bal helemaal niet goed in en legt hem in de voeten van de tegenstander die zo de 1-1 maar heeft binnen te blazen (bij wijze van spreken).
Zijn eerste tien minuten waren anders prima…

De eerste tien minuten van Team Ambiance waren eigenlijk prima.  We konden mee, maakten acties en waren gevaarlijk voor doel.  Maar na de 1-1 zakte het in elkaar.  Was het de zomervakantie die ons nog parten speelden… Voor we het wisten keken we achter een 1-3 achterstand…

Er kwam hoop van Yannick en Steffens, met zijn tweede al, maar Eendracht Pintelier weet als je altijd een goal meer maakt dan de tegenstander, kan je niet verliezen…Dat was deze wedstrijd zeker het geval.

Onze vierde werd gemaakt door Plessers, op zijn debuut, scoord hij meteen.  Een mooier begin kan je niet wensen bij een nieuwe club, denk ik dan.  Julie, onze allesdoener vanaf de bank, wist zelfs dat hij helemaal ‘vanzelf naar voren liep om te scoren’.  Julie en haar uitspraken…maar zeer dankbaar dat ze er bij is!

Dus 4-5 eindstand… Nog niks gebeurd, het seizoen is nog zeer jong en we kunnen niet spreken van een gemiste start.
Volgende week spelen we zaterdag in Boortmeerbeek, tegen de voorlopige leider van de tweede klasse (eindelijk mag ik eens ‘klasse’ typen in plaats van ‘reeks’), we beginnen om 20.00 uur.

Hopelijk moeten we na de match geen beroemde uitspraken doen zoals: Houston, we have a problem

Tot zaterdag, tot volgende week!

Lineup

2. Werner DietensRed CardRed Card
196. Joris PlessersGoalRed CardRed Card
166. David De Smet
7. Bjorn Sluyts
11. Arne De BoeckAssistAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
13. Yannick DietensGoalAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
114. Niels SteffensGoalGoalRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
22. Erwin VandenbrandeRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card

Subs