ZVK De Rut vs Team Ambiance

vs
04/01/2016
Score: 3 - 3

Match Report

Ambiance Beauty

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar… Het blijft toch iets speciaals.  Iedereen komt blij de kleedkamer binnen, vol nieuwe hoop en vervuld van de allerbeste wensen die je van Jan en alleman krijgt toegeworpen.  Ja, zelfs de tegenstander wordt het allerbeste toegewenst.

Nochtans begint Ambiance met een uitgedunde kern: Vranken kan niet keepen want hij is gekwetst door een scherf in zijn pols.  Hierdoor moest hij worden genaaid en geraakte hij niet tijdig speelklaar.  We zullen maar denken dat scherven geluk brengen.  En ook Verbeeck laat deze wedstrijd aan zich passeren: hij is ondertussen genezen van zijn liesblessure maar een mysterieuze griep en aantal tredes met dikke enkel tot gevolg hielden hem eveneens nog even in het dokterskabinet.  Dan besloot Sluyts maar om de handschoenen aan te trekken…dat zou een avontuur worden.

Team Ambiance beseft dat ze tegen de zesde in het klassement spelen maar ondanks de vele kerststronken, fondues en gourmets, zit de conditie nog steeds vrij goed.  We kunnen mee al wordt het wel snel 1-0…
Eerste kans van ZVC De Rut en de eerste keer dat Sluyts in actie moet schieten, laten we zeggen dat de bril even achterstevoren stond…

Maar Ambiance wil zijn eerste wedstrijd van dit jaar niet zomaar prijsgeven en vormt een hecht blok.  Rusten doen we met dezelfde 1-0 en we kregen nochtans kansen.  Deze keer niet de Love maar wel een doelpunt van Ambiance hangt er in de lucht.

Tweede helft wordt begonnen en deze keer is het wéér ZVC De Rut die kan scoren dankzij een afwijkende bal op het been van Maertens.  Daar valt weinig over te zeggen.
Tegen de gewoonte blijft Ambiance toch meevoetballen en ook het Team kan scoren en hoe.  Met de knaller gaan we het nieuwe jaar in, zoals ze dat dan plegen te zeggen..
2-1 en Ambiance begint er weer in te geloven.

Gewisseld wordt er dikwijls want met slechts één reserve op de bank is het puffen geblazen.  Er wordt zo hard gepuft en geblazen dat een zwangere madam er jaloers van zou worden.
Even tandjes bijten en BOEM, 2-2, we staan zowaar gelijk tegen een ploeg waar we enkele maanden nog 3-8 van verloren.
ZVC De Rut krijgt nog wel wat kansen maar dankzij ons vervangend sluitstuk in doel kan ZVC De Rut niet scoren.
Sluyts gebruikt lichaamsdelen die nog niet eerder bij de ploeg bekend waren…Armen en benen, ge ziet bijna het verschil niet meer; een blauwe waas in de goal is al wat je nog ziet.
Maar de blauwe waas slaagt er toch in, een beetje overmoedig, om slecht uit te gooien en hierdoor kan ZVC De Rut er van profiteren om voor te komen.
Buiten Maertens gerekend, want een paar minuten later hangen de bordjes alweer in evenwicht.

Ondanks de beste wensen in het begin van de wedstrijd, wordt de sfeer op het veld toch wel wat grimmiger, ondanks een faire wedstrijd.
De laatste minuut staat er zelfs een speler van Ambiance en ZVC De Rut neus tegen neus, maar de rust keert iets of wat weer en de wedstrijd wordt afgefloten.  Een einde in mineur toch voor de ploeg maar de sfeer in de kleedkamer was er één van winnaars! En zo moet het.

Volgende week dinsdag speelt Team Ambiance in Zemst, tegen De Tramaleirs die net onder ons staan…

Team Ambiance, may the Force be with you…

Lineup

2. Werner DietensRed CardRed CardRed Card
7. Bjorn SluytsRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
109. Jens MaertensGoalAssistAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
11. Arne De BoeckGoalAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
13. Yannick DietensGoalRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
114. Niels SteffensRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card

Subs