Team Ambiance vs De Binkzatters

vs
28/10/2015
Score: 4 - 7

Match Report

North by Northwest

Daar stond de goal, in het noorden…Maar Team Ambiance was vandaag het noorden kwijt.

Soms kan je niet begrijpen dat een ploeg zoals De Binkzatters evenveel punten en op een zo goed als gelijke plaats in de rangschikking bengelt. Ofwel hebben zij zich vanavond getoond als nooit tevoren. Mooi samenspel, technisch goed bezig en sterk verdedigend.  Met die capaciteiten in huis moet je gewoon hoger mikken.

Maar we zijn nu eenmaal niet van De Binkzatters, wij zijn van Team Ambiance ! En tja, nogmaals, ook al toont de tegenstander al zijn “kunnen”, wekunnen eigenlijk dat ietsje beter. En of we nu aan het einde van de match de conclusie trekken dat we niet zo goed gespeeld hebben dan voordien, en dat we in feite veel beter konden … dan rest er nog alleen dat ene liedje : “er zijn zo van die dagen … dat men zegt …”  Behalve de Werner, die kon weinig zeggen…en als hij al iets zei, dat verstond ge het niet… Was het door de koude die stilletjesaan ons lijf binnendringt of was het iets anders dat zijn lichaam was binnengedrongen waardoor zijn keeltje wat pijntjes deed….Hij liet het wat in het midden.

In ieder geval, de eerste drie minuten waren ontzettend spannend.   Het had hier drie tegen nul kunnen zijn zowel in het voordeel van de bezoekers, maar ook aan de andere kant kwamen er kleine kansjes. De Binkzatters hadden de kleine bovenhand, maar Team Ambiance liet zich niet genadig naar de slachtbank lijden. Maar dan gebeurt het…Sluyts werd op een back-to-the-future-manier gekatapulteerd naar 2008 en gebruikte zijn handen om de bal af te wenden.  Resultaat: penalty voor De Binkzatters.  1-0.  Wat er dan gebeurde, gebeurde als in een roes.
Op nog geen tien minuten tijd, het leken er drie, kregen we maar liefst drie goals rond de oren.  Helemaal gedesorienteerd dat we waren.  En de Werner maar roepen aan de zijkant, geen kat die hem hoorde, met dat gereutel.

Jens Maertens gaf ons hoop.  hij scoorde de aansluitingstreffer.  Dit was ook één van de eerste kansen die we kregen.  Het duurde allemaal te lang.  De verdediging was te laks en ook aanvallend was het allemaal niet je dat.  Uiteindelijk slaagde Jens en Yannick om hun doelpunt mee te pikken maar het kalf was eigenlijk al verdronken, daar in die eerste helft.  En alsof dat nog niet genoeg is, besloot de scheidrechter dat het winteruur te vroeg was ingezet en Team Ambiance nog verblijdde met de kleur van de zon…Gele kaart voor De Boeck.

Ach kijk…Volgende week naar Kommaarop in het exotische Londerzeel.  Daar kunnen we ons herpakken om weer wat meer in de bovenste regionen van de reeks te vertoeven:  the thrill of victory… and the agony of defeat… the human drama of athletic competition…

 

 

Lineup

1. Jurgen VrankenRed CardRed CardRed CardRed Card
2. Werner DietensAssistRed CardRed CardRed Card
7. Bjorn Sluyts
109. Jens MaertensGoalGoalRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
10. Kevin VerbeeckAssistAssistRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
11. Arne De BoeckRed CardRed Card
13. Yannick DietensGoalRed CardRed CardRed CardRed CardRed Card
114. Niels SteffensAssistRed Card

Subs