Team Ambiance vs t' Klucht

vs
02/09/2015
Score: 5 - 3

Match Report

Gladiator

De eerste wedstrijd van het seizoen.  Twee lange maanden naar uitgekeken en ein-de-lijk was het zover.  We mocten openen tegen een nieuwe, onbekende tegenstader: ‘t Klucht.
Niet alleen de tegenstander was nieuw, ook tussen de rangen van Team Ambiance konden we een nieuw gezicht herkennen: Niels Steffens maakte zijn debuut en heeft dat zeker en vast niet gemist….maar dat leest u verderop wel.

‘t Klucht dus…. We moesten er eerst en vooral voor zorgen dat deze wedstrijd geen klucht werd.  Met een serieuze ‘downgrading’ wat spelers op de licentielijst betreft, hadden we maar weinig overschot op de bank.

De wedstrijd werd  op gang gefloten…Het eerste fluitsignaal van het seizoen klinkt toch altijd een beetje als muziek in de oren.
Maar Ambiance pakt de wedstrijd direct bij diezelfde oren.  Na 5 minuten krijgt ‘t Klucht een eerste waarschuwing van De Boeck die naast beslist.  Ook Steffens krijgt 5 minuten later nog een goeie kans.
Vranken moet in die eerste minuten ook zelf een paar keer de grond op om en verijdeld zo dat  ‘t Klucht met de voorsprong gaat lopen.
Maar dat gebeurt na een kwartier toch.  ‘t Klucht zet een goeie aanval op en maakt de eerste openingstreffer: 0-1.
Niet veel later, ongeveer 3 minuten, laat Steffens zien dat hij wel degelijk bij Ambiance thuishoort en maakt er 1-1 van.  Yes, we zijn weer in de running.
‘t Klucht loopt uit tot in die eerste helft nog uit tot 1-3 en dan was er pauze.

Team Ambiance beseft dat het anders moet, het is ook al sinds juni geleden en de voorbereiding was niet optimaal.
Het overleg tijdens de rust helpt duidelijk, want vlak na het affluiten maakt onze Topscorer 2014-2015 er 2-3 van.  The fight has begon!  Letterlijk, want iets later wordt De Boeck vakkundig gevloerd….Het is niet simpel om op uw veertigste nog zo elegant recht te komen.
Drie minuten later (quote Niels William) maakt onze jongste er zowaar 3-3 van: Dietens, de jongere versie, kan mooi binnentikken.
Maar ook Vranken krijgt ervan langs en tijdens één van de sublieme reddingen, gaat hij de grond op.  De zaal wordt muisstil, iedereen houdt zijn adem in.  Wanneer Vranken weer op zijn beide voeten staat, zie je een druppel vallen, ontiegelijk traag… Je ziet als het ware de rode en witte bloedcellen bewegen waarna de druppel bij het neerkomt, uiteenspat in duizenden kleinere druppels.  Een bloedneus is het verdict.  Het is vanavond een echte Romeinse arena.
Nog steeds kan je een speld horen vallen, mocht er op dat moment een bolleke gedroogd gras komen voorbij waaien niemand had er van op gekeken.
Totdat Vranken het verlossende teken geeft: thumbs up en verder doen, potverdekke.  That’s the spirit van nen echte gladiator se.
Daarna laat de kapitein van  ‘t Klucht zich nog een beetje kennen door verhaal te halen bij de ref, waardoor een klein opstootje ontstaat tussen de ref en de kapitein van  ‘t Klucht.  Gelukkig kunnen de spelers van  ‘t Klucht hem wat tot bedaren brengen.  Voetbal, het blijft een emotioneel spelleke.

Dan kan de strijd losbarsten onderling.  Als echte gladiatoren wordt er naar voren gevoetbald.  De Boeck wil duidelijk laten zien dat hij die beker waard is en brengt Ambiance op voorsprong: 4-3.
Steffens wil langs zijn kant laten zien dat er concurrentie is voor De Boeck en maakt er zowaar 5-3 in de slotminuten.

De eerste twee punten zijn binnen! Seizoenstart niet gemist en dat is toch wel belangrijk.  Nu reikhalzend uitkijken naar 16 september waar we Sporting Focus, eveneens een nieuwe ploeg in de reeks partij zullen geven…Maar niet met onbekenden.  Bij Sporting Focus zullen we Peter van Perck tegenkomen, klopt, een ex-speler van Team Ambiance.
Allesbehalve rancune, we zullen Peter en zijn vrienden, geheel op Joey-wijze verwelkomen:  How YOU doin?

De overwinning van vandaag wordt opgedragen aan de kersverse papa Kevin, de mama en hun lieve kleine Emile.

Proficiat !

 

 

Lineup

2. Werner Dietens
114. Niels SteffensGoalGoalAssistRed Card
10. Kevin Verbeeck
11. Arne De BoeckGoalGoal
1. Jurgen Vranken
13. Yannick DietensGoal

Subs