Team Ambiance gaat van start in 2008.

De jonge ploeg heeft dan nog geen middelen en speelt in gekregen shirts met rood-witte kleuren.  Op deze moment wordt er nog volop beslist in welke kleuren Team Ambiance zal optreden, maar een voorlopig logo is er al…

     

Maar dan is het september 2008 en begint het competitiejaar voor Team Ambiance.  Er wordt een logo gemaakt en nieuwe shirts aangekocht.

De ploeg linksboven staat voor het team, de ‘A’ rechtsboven staat voor Ambiance en de bal in midden laat geen twijfel welke soort ploeg dat Ambiance is.  De kleuren zijn inmiddels ook
vastgelegd en we konden van start gaan.

Ook de nieuwe shirts werden geleverd…

En de ploeg kan beginnen.

Het eerste seizoen trad Team Ambiance aan in Liga Zemst in reeks 4.  Dit was niet zo’n succes want de ploeg eindigde op de voorlaatste plaats in het klassement.

Maar aan het einde van het seizoen, krijgen ze te horen dat ze toch kunnen overgaan naar de derde reeks door een aantal verschuivingen binnen de competitie.

De shirts van Team Ambiance2009-2010 begon voor Team Ambiance dus in de derde reeks.  Ondertussen had ook de shirtsponsor verstek laten gaan en konden we weer nieuwe shirts bestellen. Deze gaven beter de clubkleuren weer en met het actueel logo er op.  

Dat seizoen was weer niet zo schitterend want op de laatste speeldag speelden we voor het behoud.  Winnen bleven we in derde reeks, verliezen betekende terug naar vierde reeks.  En, ondanks alle inzet, gingen we ten onder na 50 minuten voetballen.

We waren weer bij af.  Allicht hadden we ons in 2008 moeten afvragen of we wel thuishoorden in de derde reeks, na de voorlaatste plaats in de vierde, maar je moet de kansen grijpen.

Weer naar vierde.

In 2010-2011 begon de ploeg wat te draaien en we eindigden vierde in reeks 4.  Daardoor konden we deze keer verdiend promoveren naar reeks 3.  Het werd een rustig seizoen waar we eindigden in de middenmoot.

2011-2012 begon met de komst van nieuw bloed en met het afscheid van een aantal vaste waarden. We begonnen in reeks 3 en mét een nieuwe sponsor.
Het bestuur slaagde er in om deze ploeg bij elkaar te houden en ook 2012-2013 konden we beginnen in reeks 3.  Daar eindigden we negende.  Maar 2012-2013 was ook tijd voor iets nieuw: een nieuwe website, een nieuw logo en nieuwe shirts.

2013 – 2014 was een bewogen jaar.  Ondanks de kwaliteit die we soms op het veld lieten zien, bleven we toch onderin het klassement staan.
Uiteindelijk eindigden we toch op een 7de plaats in het klassement en kunnen we alsnog het behoud reeks 3 verzekeren!

Dan is er 2014-2015.  Het jaar van de ’10 kleine visjes’.  Er is een aanzienlijk vertrek van speler maar ook kunnen we bijna onmiddellijk nieuwe spelers aantrekken.  Verbeemen verlaat, na bijna 7 jaar, Ambiance doordat hij niet meer kan doorspelen door de schouderblessure die hij eerder dit seizoen opliep.  De Aertskes verlJensaten Team Ambiance.  Hilde en Danny blijven als reserve-terreinverantwoordelijken nog bij de ploeg maar Ken, Nick en Glenn houden het voor bekeken.  Kris Van den Eynde vertrekt naar het buitenland en dan wordt de verplaatsing wel erg moeilijk…We wensen hen allemaal het beste en kunnen hen alleen maar bedankt voor wat ze de voorbije jaren voor Team Ambiance hebben betekent.
Dit seizoen halen we 25 punten, een absoluut record in al die jaren in Liga Zemst! Eindigen doen we op de 8ste plaats…

Seizoen 2015 – 2016 is een rustig en kalm seizoen.  Het blijft rustig voort kabbelen.  Hilde en Danny stappen definitief uit Team Ambiance en als vervanging krijgen we Annick De Coninck en Julie Sleebus op de bank.
Ook Patrick Gonsalez komt onze rangen versterken.  We eindigen op een 10de plaats in de competitie.  Zowat de gemiddelde plaats van Team Ambiance.
Het seizoen 2016-2017 beloofd wel wat veranderingen te brengen.  We verlaten na 8 jaar de Liga Zemst en treden aan in de LZV-Cup, de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, afdeling Mechelen met voorlopig twee reeksen.  Eens kijken welke potten we daar zullen breken…