De Totaal Nutteloze Quiz

Maanden voorbereiding, vragen opzoeken, powerpoints maken, afprinten, kilo’s kaas en salami snijden en om 20.00h was het dan zover: De Totaal Nutteloze Quiz, met 14 ingeschreven ploegen dat er uiteindelijk 16 werden…

Iedereen vond zijn plaats in café ‘t Schuttershof, de eerste hotdogs werden besteld en we konden van start gaan.

De eerste vragen werden gesteld en soms goed en dan weer fout geantwoord.  Zo wist de ploeg Wijle 2 & Zijle dat er inderdaad 10 feestdagen waren in België.
Er was zelfs een ploeg met de naam #kanernieopkomen dat dacht dat een myoob een tettenzot was.  Nee, da’s gewoon ne bijziende.
De Badeendjes daarentegen konden op een geweldige wijze de 4 Teletubbies opnoemen.  Maar blijkbaar wist geen enkele ploeg dat Portia één van de hoofdpersonages was in een toneelstuk van Shakespeare.  Daarnaast is er de gebruikelijke pech.  Peter & Compagnie schreven eerst een correct antwoord op op de vraag: ‘waarvoor staat LPG’ om daarna Petroleum te doorschrappen en het te vervangen door door Propane.  Geen punten dus voor deze vraag, jammer. Geocachen is blijkbaar ook niet meer zo geheim als het ooit was en ook de ploeg Straf & Straffer wist dit.
De quiz behandelde verschillende onderwerpen en er waren ploegen waaronder S.C. Rotum die Charlie Chaplin in Baker Street, Londen plaatsten.
Ronde 7 was iets speciaals.  Hier moesten ploegen hun beste quizzer afvaardigen en de ploeg en die kwisser kregen op aparte plaatsen dezelfde vragen.  Doel was om hetzelfde te antwoorden op de verschillende vragen.  Eén van die vragen was ‘Hoe oud is de cafébaas?’  De antwoorden waren verschillend en lagen tussen 40 jaar volgens De Badeendjes en 63 volgens Wijl 2 en Zijle.  Het antwoord ligt ergens in het midden ;-)  Het gemiddelde was 45 jaar.
Weinigen die het weten, maar één van de favoriete frituursauzen van El Presidente van Team Ambiance is ‘mysterysaus’.  Op de quiz moesten er ook 5 sauzen geproefd worden en geen enkele ploeg, ook Harry & The Young Ones niet, kon Mysterysaus er uit halen.
De voorlaatste ronde dan.  We vroegen achter het langzaamste Formule-1-circuit en dat was niet Spa-Franchorchamps zoals Eeuwige Roem antwoordde, maar wel Monaco.
Iedereen kon vrijwel prima inschatten dat Verbeeck al 24 doelpunten heeft gescoord, zo ook The Skulls Legendz, die de uiteindelijke winnaars zullen worden.

Team Ambiance wenst iedereen nog uitdrukkelijk bedanken voor hun deelname en wij kijken alvast uit naar een tweede editie volgend jaar!!

De volledige uitslag:

1. The Skulls Legendz: 170 punten
2. Peter & Compagnie: 169 punten
3. Wijle 2 en Zijle: 167 punten
4. Google United: 163 punten
5. Harry & The Young Ones: 160 punten
6. Lorrie & Den Overschot: 158 punten
7. Eeuwige Roem: 158 punten
8. De WAG’s: 156 punten
9. De Sloefy’s: 152 punten
10. Straf & Straffer: 151 punten
11. De 4 wijzen: 144 punten
12. #kanernieopkomen: 132 punten
13. #404 Name not found: 132 punten
14. Family Team: 126 punten
15. De Badeendjes: 127 punten
16. S.C. Rotum: 116 punten